АКШАЯ студио за масажи в София.

Заповядайте в АКШАЯ студио за масаж и терапия в Лозенец, София.
087 66 888 96 | кв. Лозенец, ул. Страцин №3

Какво е класически масаж? За какво служат класическите масажи ?


Това ( класически масаж ), е метод, чрез който всеки един от нас може да се отърве от стреса, болките и напрежението породено от забързаният начин на живот и ежедневие. По-точно, класическият масаж е чудесен способ за физическо, духовно и умствено освобождаеване от стреса и натрупаните негативи. За класически масажи се доверете на професионалистите от АКШАЯ студио за масаж и терапия в Лозенец, София.  Очакваме ви.

АКШАЯ - класически масаж.


Всъщност, класически масаж е специален вид масаж, който е широкоизвестен и практикуван по света. Масажът в основата си представлява манипулация на повърхностите и по-дълбоките слоеве на нашите мускули и съединителната ни тъкан, чрез използването на множество различни техники с цел успокояващ и тонизиращ ефект върху тялото ни. Масажът подпомага циркулацията на лимфата и кръвта и допълнително повишава способността на организма да произвежда хемоглобин, омекотява и огъвкавява съединителната тъкан на ставите и премахва тревожността и стреса от тях. Класическия масаж влияе на всички системи, които се намират в човешкото тяло, подобрява нервната система и кръвообръщението, спомага за по-доброто благосъстояние на психическото и физическото състояние на организма, както и за освобождаването от всякакъв вид натовареност. Видовете класически масажи които искаме да ви предложим в АКШАЯ студио за масаж и терапия можете да видите по-долу.

АКШАЯ студио за масаж в София.

Заповядайте в АКШАЯ студио за масаж и терапия в Лозенец, София.
087 66 888 96 | кв. Лозенец, ул. Страцин №3

АКШАЯ - дълбокотъканен масаж.


Дълбокотъканният масаж е техника, която се познава по прилагането на постоянен силов натиск по време на масажа в комбинация с плавни и бавни движения. Целта на този тип масаж е да работи върху съединителната тъкан и мускулите, така че да се освободи натрупанато напрежение. Това помага за по – лесното заздравяване на съединителната тъкан при травми и предотвратява образуването на нарушения на съединителната тъкан. Дълбокотъкънната терапия спомага намаляването на напрежение и скованост в мускулите и тъканите.

Дълбокотъканният масаж се използва още за:
1. Цялостно схващане на тялото.
2. Обездвижване.
3. Помага при хронични болки в гърба, врата и кръста, както и при невралгии и плексити.
4. Възтановяване на травми.
5. Физически и емоционален стрес.
6. Тревожност, безсъние, хронична мигрена и стрес.

Вижте цена за дълбокотъканен масаж.

АКШАЯ студио за масажи в София.

Заповядайте в АКШАЯ студио за масаж и терапия в Лозенец, София.
087 66 888 96 | кв. Лозенец, ул. Страцин №3

АКШАЯ - шведски масаж.


Шведския масаж има дълготраен и реласксиращ ефект върху мускулите и ставите. Той е създаден през 19 век от шведския лекар Хенрик Линг, а в днешно време е един от най – често използваните масажи срещу умора или болки в гърба.

За един прекрасен и ефективен шведски масаж е нужна спокойна музика, помещение с приглушена светлина и масажист с опит. Обикновено при шведския масаж цялото тяло е покрито с фин чаршаф, като открити са само местата, които ще бъдат масажирани.

Масажните движения се упражняват по всички мускули, като на някои места се прилага по – силен натиск, а на други само леко докосване, взависимост дали масажа се прави с длани, палци, с ръце до лактите или само с лактите. При този тип масаж тези по – леки или по силни движения се извършват в посока обратна на кръвообращението, по този начин се насърчава емоционалното и физическото здраве на човека, като фокуса е основно върху подобряване на кръвния поток, сърдечно – съдовата дейност, както и на функцията на сърцето.

Шведския масаж допринася за:
1. Подобряване и активиране на кръвообръщението.
2. Осигуряване на дълбока мускулна релаксация.
3. Стимулирането на тъканите на кожата и подобрява външния и вид.
4. Ускоряването на лимфната циркулация.
5. Намаляването и лечението на мускулни заболявания, напрежения и възли.
6. Справяне с напрежението в долната част на гърба, раменете и шията.

Вижте цена за шведски масаж.

АКШАЯ студио за масаж в София.

Заповядайте в АКШАЯ студио за масаж и терапия в Лозенец, София.
087 66 888 96 | кв. Лозенец, ул. Страцин №3

АКШАЯ спортен масаж.


Спортният масаж се използва, както за спортисти и атлети, така и за хора, които спортуват в ежедневието само за поддържане на форма.

Спортният масаж представлява дълбокотъканен масаж, който се използва за да стимулира по – бързото възстановяване на мускулните влакна и поддържането на тренираност на цялото тяло и в някои мускулни групи. След като се премахне умората от мускулите, те се подсилват и се усъвършенства тяхната издръжливост.

Спортния масаж се разделя на няколко вида, като за всеки един от тях се използват различни техники:

1. Предварителен масаж – този вид масаж се използва преди старт на състезания и неговата цел е загряване на тялото, за да може по – бързо да влезе в ритъм, да се премахне болка (ако има такава), да се избегнат бъдещи травми и контузии. Основният похват при този вид масаж е разтриването. Масажът е с продължителност от 10 – 30 минути, а физиологичното действие е обвързано с загряване на мускулите, подобряване на кръвообръщението и ускоряване на дихателната и сърдечносъдовата система.

2. Възстановителен масаж – той се използва след състезания или тренировки, като неговата цел е възможно най – бързо възстановяване на всички жизнени функции, премахване на умората и възстановяване на силите. Техниките, които се използват при този вид масаж са фокусирани в преодоляването на кислородната недостатъчност, премахването на болката и намаляването на напрежението в мускулите. Продължителността на този вид масаж е 5 – 6 минути и неговото физиологично действие е обвързано с подобряване на кръвообръщението, лимфообръщението и обмяната на веществата.

3. Тренировъчен масаж – този вид масаж е важна част от тренировъчния процес. Той се използва за да може спортиста да постигне възможно най – високи резултати, за кратко време и за по – лесно концентриране на неговата енергия. Тренировъчният масаж е с продължителност от 5 – 12 часа и прилага се след тренировки, или в моментите, в които човека не е способен да извърши своята тренировка поради контузия.

4. Масаж при спортни травми и заболявания – в тези моменти, масажът има своята специфика, той зависи от вида и тежестта на травмата или заболяването. Този вид масаж се използва с цел да ускори възстановяването на организма, да премахне или намали болката, да се ограничи и намали отока, да се възстановят функциите на опорно -двигателната система. Продължителността на този вид масаж зависи от травмата или заболяването, което се лекува чрез него.

Спортният масаж има силен ефект върху мускулите, като пренарежда съединителната тъкан и мускулните влакна и помага за отделянето на натрупаните в организма токсини. Редовното използване на спортния масаж подобряват и увеличава подвижността и гъвкавостта на ставите и намалява риска от травма по време на спорт и други физически дейности.

Вижте цена за спортен масаж.

АКШАЯ студио за масаж в София.

Заповядайте в АКШАЯ студио за масаж и терапия в Лозенец, София.
087 66 888 96 | кв. Лозенец, ул. Страцин №3

АКШАЯ - лимфен дренажен масаж


Лимфнодренажен масаж е масажна терапия, в която се прилагат нежни, леки и ритмични, повтарящи се движения, с цел облекчаване и подпомагане на лимфна система в нашето тяло, защото тя изпълнява много важна роля за предпазването ни от болести и инфекции. Лимфно дренажния масаж има детоксикиращо действие и подпомага естествените пречистващи вътрешни механизми на нашето тяло, както и поддържа в добро състояние наша имунна система, поддържа кожата ни красива и стегната и може да предотврати редица заболявания.

Ползи от използването на лимфнодренажен масаж:
1. Натрупаните токсини и излишната течност в тялото се извеждат.
2. Кръвообръщението и лимфообръщението се подобряват.
3. Работата на всички вътрешни системи и органи се нормализира.
4. Телесното тегло намалява.
5. Обменните процеси се подобряват.
6. Имунната система се стимулира.
7. Венозните системи укрепват.
8. Преждевременното стареене се забавя.
9. Малките бръчки се изглаждат, кожата се стяга, целулита и стриите се изглаждат и изчезват.

Вижте цена за лимфен дренажен масаж

АКШАЯ студио за масаж в София.

Заповядайте в АКШАЯ студио за масаж и терапия в Лозенец, София.
087 66 888 96 | кв. Лозенец, ул. Страцин №3

АКШАЯ - релаксиращ масаж.


Основните цели на релаксиращите масажни терапии са отпускане на организма, премахване на натрупаната умора и стрес, освежаване на тялото, подобряване на кръвообръщението и вдъхването на нови сили, т.е пълен релакс на вас и вашето тяло. Релаксиращия масаж е един от най – приятните масажи, които съществуват и би ви послужил да постигнете душевен оргазъм.

Релаксиращия масаж е цялостна терапия, в която са включени – меко осветление, лека и релаксираща музика и масла за аромотерапия. Този масаж представлява дълъг, нежен и приятен масаж, в който могат да бъдат включени всякакви видове техники, като леко мачкане на мускулите и кожата, продължително галене, а понякога и ритмично люлеене. Просто си лягате и се наслаждавате на вашият релаксиращ масаж, след него вашето тяло ще бъде като ново.

Вижте цена за релаксиращ масаж.

АКШАЯ студио за масаж в София.

Заповядайте в АКШАЯ студио за масаж и терапия в Лозенец, София.
087 66 888 96 | кв. Лозенец, ул. Страцин №3

АКШАЯ - антицелулитен масаж.


Генетиката, хранителни разстройства и някои други фактори могат да причинят целулит, но основната причина за неговата поява е непълноценна циркулация на кръвта. Целулита най – често се появява при проблеми с кръвообращението и лимфата и при натрупване на токсини в мастните тъкани. В тези случаи прилагаме антицелутния масаж, който представлява масажна терапия, при която се използват, масажиращи и ритмични движения, с цел раздвижване на натрупаните мастни депа, подобряването на кръвообръщението и лифообръщението, които водят до изглаждане на повърхността на кожата. Масажът се прилага с цел намаляване и премахване на целулита и привеждане на кожата в здравословно състояние. Това лечение подобрява кръвообращението и лимфата в проблемните зони и спомага за захранване на тъканите с пречистен кислород.

Ползи при антицелулитния масаж:
1. Мастните депа се разбиват.
2. Обичайното срастване между мускулите и кожата се раздвижва.
3. Кръвообръщението се подобрява, водейки до по – добро снабдяване с кислород на меките тъкани.
4. Външният вид на кожата се подобрява.

Вижте цена за антицелулитен масаж.

АКШАЯ студио за масажи в София.

Заповядайте в АКШАЯ студио за масаж и терапия в Лозенец, София.
087 66 888 96 | кв. Лозенец, ул. Страцин №3

АКШАЯ студио за масаж и терапия. Всички права запазени.